Naslovnica Iranska kuhinja Maskati – Obojeni slatki puding

Maskati – Obojeni slatki puding

145
0

Sastojci:

4 i pol čaše hladne vode

1 čaša gustina

4 velike kašike ružine vodice

1 čaša šećera

nekoliko kapi boje za kolače (crvene, žute ili zelene)

4 velike kašike limunovog soka

1 mala kašika cimeta

3 velike kašike maslaca

pola čaše sitno narezanih badema ili pistacija

Priprema:

Rastvorite gustin u vodi. Pustite ga da zakipi, smanjite vatru i dodajte ružinu vodicu, šećer, boju za kolače, limunov sok i cimet te stalno miješajte. Kuhajte nekoliko minuta dok se šećer potpuno ne rastopi. Dodajte maslac i ponovo sve promiješajte. Potom skinite s vatre i rasporedite u nekoliko čaša za desert. Postite s bademima ili pistacijama. Poslužite hladno. Ova količina dovoljna je za 6-8 porcija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime