Sastojci:
5 velikih kašika ulja
4 srednje glavice luka, nasjeckane na kolutiće
3 velike kašike brašna
6 čaša vode
pola male kašike bibera
1 i po mala kašika soli
pola male kašike šafrana
pola čaše limunovog soka
⅓ čaše šećera
2 jaja
Začini za varivo:
1 velika kašika suhe nane
¼ male kašike cimeta
¼ male kašike bibera
Priprema:
U veliki lonac ulijte ulje, dodajte luk nasjeckan na kolutiće i pržite 5 minuta. U čaši vode rastvorite 3 velike kašike brašna i dodajte prženom luku. Dodajte još 5 čaša vode i začine te ostavite da se krčka 35 minuta na laganoj vatri. Pomiješajte šećer i limunov sok te ih dodajte varivu. Sve zajedno kuhajte još 10 minuta. Neposredno prije nego što varivo sklonite s vatre, dodajte mu začine. Prije serviranja umutite jaja te i njih dodajte varivu.
Ova količina dovoljna je za 5-6 osoba.