Naslovnica Iranska kuhinja Horše Karafs – Umak sa celerom

Horše Karafs – Umak sa celerom

45
0

Sastojci:

6 velikih kašika maslaca

500 gr junetine nasjeckane na kockice od 2 cm

1 velika glavica sitno nasjeckanog luka

pola male kašike bibera

jedna mala kašika soli

¼ male kašike muskatnog oraščića

2 čaše vode

4 čaše mljevenog celera

1 čaša mljevenog peršuna

1 mala kašika usitnjene nane

3 velike kašike limunovog soka

Priprema:

Na maslacu dinstajte meso, luk i začine sve dok ne porumene. Ulijte vodu, poklopite i kuhajte oko pola sata. U tavi rastopite maslac i na njemu oko 10 minuta dinstajte celer i peršun. Pred kraj kuhanja mesu dodajte nanu, celer, peršun i limunov sok. Kuhajte još 15 minuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.