Naslovnica Iranska kuhinja Horše Karafs – Umak sa celerom

Horše Karafs – Umak sa celerom

45
0

Sastojci:

6 velikih kašika maslaca

500 gr junetine nasjeckane na kockice od 2 cm

1 velika glavica sitno nasjeckanog luka

pola male kašike bibera

jedna mala kašika soli

¼ male kašike muskatnog oraščića

2 čaše vode

4 čaše mljevenog celera

1 čaša mljevenog peršuna

1 mala kašika usitnjene nane

3 velike kašike limunovog soka

Priprema:

Na maslacu dinstajte meso, luk i začine sve dok ne porumene. Ulijte vodu, poklopite i kuhajte oko pola sata. U tavi rastopite maslac i na njemu oko 10 minuta dinstajte celer i peršun. Pred kraj kuhanja mesu dodajte nanu, celer, peršun i limunov sok. Kuhajte još 15 minuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime