Naslovnica Iranska kuhinja Perzijska kuhinja

Perzijska kuhinja

293
0

Iranska ili perzijska kuhinja nije jako začinjena, idealna je ako niste ljubitelj jake hrane. Odlikuje se raznovrsnošću, pa je sasvim normalno da u različitim dijelovima zemlje naletite na svojstvene lokalne varijacije jednog istog jela.

Najčešće namirnice koje Iranci koriste u ishrani su riža, povrće, žitarice i meso (piletina i jagnjetina uglavnom), no od svega najviše se jede povrće. Voće je također sastavni dio iranske kuhinje, pa često u jelima koriste šljivu, nar, grožđe ili dunje.

Tipična jela su supa od sjemena nara, ražnjići, pečeno meso posluženo s rižom, piletina punjema šafranom, dunje punjene mesom, i sl. Tu su i razne vrste hljeba i peciva na  raspolaganju.

Jeste li znali?

…da je kebab, popularno jelo od Balkana do Indije, a potiče iz Irana?


OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.