Naslovnica Iranska kuhinja Nazhatun – Ajvar od patlidžana

Nazhatun – Ajvar od patlidžana

78
0

Sastojci:
2 patlidžana srednje veličine
pola čaše nasjeckanog peršina
2 čehne bijelog luka
1 mala kašika soli
-pola male kašike bibera
-¼ male kašike cimeta
-2 male kašike sirćeta
-1 mala kašika limunovog soka
-1 mala kašika sušene mente

Priprema:

Operite patlidžane, a zatim ih pecite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni. Potom ih ogulite i narežite. Dodajte im sjeckani peršin i sve dobro izmiješajte. U mješavinu patlidžana i peršina dodajte češnjak, začine i sirće te ponovno sve promiješajte. Pustite smjesu da odstoji nekoliko sati. Ova količina dovoljna je za 5-6 osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime