Naslovnica Iranska kuhinja Horeše Kadu – Umak s tikvicama

Horeše Kadu – Umak s tikvicama

52
0

Sastojci:

  • 4-5 tikvica srednje veličine
  • 2 i po velike kašike soli
  • 3 velike kašike ulja
  • 500 gr junetine nasjeckane na kockice od 2 cm
  • pola male kašike bibera
  • 6 svježih paradajza ili 2 velike kašike pirea od paradajza
  • 3 velike kašike limunovog soka

Priprema:

Tikvice narežite po dužini. Posolite ih i pustite da odstoje oko 20 minuta. U lonac od 2 litre stavite ulje, meso, luk i začine pa sve zajedno dinstajte. Isperite so s tikvica, a zatim ih posušite papirnom salvetom te ih propržite na ulju. Mesu dodajte vodu, paradajz, i limunov sok te kuhajte pola sata na laganoj vatri. Na kraju mesu dodajte tikvice. Pustite da se sve zajedno još malo kuha. Poslužite s čelom.

Ova količina dovoljna je za 5 osoba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime