Sastojci:
- 4-5 tikvica srednje veličine
- 2 i po velike kašike soli
- 3 velike kašike ulja
- 500 gr junetine nasjeckane na kockice od 2 cm
- pola male kašike bibera
- 6 svježih paradajza ili 2 velike kašike pirea od paradajza
- 3 velike kašike limunovog soka
Priprema:
Tikvice narežite po dužini. Posolite ih i pustite da odstoje oko 20 minuta. U lonac od 2 litre stavite ulje, meso, luk i začine pa sve zajedno dinstajte. Isperite so s tikvica, a zatim ih posušite papirnom salvetom te ih propržite na ulju. Mesu dodajte vodu, paradajz, i limunov sok te kuhajte pola sata na laganoj vatri. Na kraju mesu dodajte tikvice. Pustite da se sve zajedno još malo kuha. Poslužite s čelom.
Ova količina dovoljna je za 5 osoba.